ΓΙΑ ΜΕΝΑ

about_me_photo

Καλωσορίσατε!

Είμαι η Έφη, είμαι 37 ετών και ζω στην Αθήνα.  Είμαι παντρεμένη και μαμά δυο μικρών παιδιών.

Στην προηγούμενη ζωή μου ήμουν υπάλληλος γραφείου σε μεγάλη εταιρεία τηλεπικοινωνιών.  Οκτώ ώρες μπροστά στον υπολογιστή και χωμένη ανάμεσα σε φακέλους & δέματα!  Ήταν ένα μεγάλο εκπαιδευτικό ταξίδι που ξεκίνησε όταν ήμουν κοριτσάκι 20 ετών και κράτησε μέχρι τα 36 μου.  Μια ολόκληρη ζωή με τα πάνω και τα κάτω της!  Όλα αυτά μέχρι το Φεβρουάριο του ‘14.  Η οικονομική κρίση προκάλεσε μείωση θέσεων εργασίας στην εταιρεία και εγώ ήμουν μέσα στους άτυχους!

Ή… ίσως και στους τυχερούς, γιατί αυτή η αλλαγή ήταν μια αφύπνιση, μια πρόκληση για αναθεώρηση των προτεραιοτήτων μου και στροφή σε πιο ενδιαφέροντα, δημιουργικά πράγματα που πάντα είχα μέσα μου αλλά δεν είχα το χρόνο να καλλιεργήσω!

Full time μαμά και νοικοκυρά πλέον, στράφηκα πέρα από τη φροντίδα της οικογένειας, σε αγαπημένες ασχολίες!  Μια από αυτές;  Η ζαχαροπλαστική!  Ένα e-mail από τον αδερφό μου σε μια ανύποπτη στιγμή έγινε η αφορμή να γνωρίσω τα μπισκότα διακοσμημένα με γλάσο (royal icing).  Αυτό ήταν… έρωτας με την πρώτη ματιά!  Μαγεύτηκα από την ομορφιά τους, θαύμασα τα υπέροχα χρώματα τους και ένιωσα να με καλούν κοντά τους!  Τα μπισκότα με royal icing έχουν κάτι μοναδικό… είναι όμορφα οπτικά, μπορούν να μεταδώσουν οποιοδήποτε μήνυμα επιθυμεί ο κατασκευαστής τους και είναι νοστιμότατα!

Έτσι, άρχισα να φτιάχνω μπισκότα και να τα διακοσμώ,  κατ’ αρχάς για το δικό μου κέφι, για να τα τρώμε οικογενειακώς  και επίσης για συγγενείς & φίλους που θέλουν να πουν κάτι με τα μπισκότα μου: ‘Χρόνια πολλά’ ή ‘Ευχαριστώ’ σε αγαπημένα πρόσωπα, ‘Συγχαρητήρια’ σε επιτυχίες, ‘Περαστικά’ σε μικρές περιπέτειες, ‘Συγνώμη’ σε ανθρώπους που αδίκησαν και άλλα πολλά!  Οι εφαρμογές είναι άπειρες!

Σ’ αυτήν εδώ τη γωνιά του internet λοιπόν, θα βρίσκετε φωτογραφίες από τις δικές μου ‘δημιουργίες’(!), τεχνικές που έμαθα ή θα μάθω στο μέλλον, οδηγίες για να φτιάξετε κι εσείς όμορφα μπισκότα αλλά και άλλες συνταγές μπισκότων και γλυκών που θεωρώ πετυχημένες.  Επίσης, θα βρίσκετε links για άλλα καταπληκτικά sites και ταλαντούχες κυρίες που ασχολούνται με το ίδιο αντικείμενο.  Τέλος, στην επιλογή ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ, θα βρίσκετε θέματα σχετικά με διακόσμηση, χειροτεχνίες, ταξίδια, events, ταινίες  κ.α.  που βρίσκω ενδιαφέροντα, με εμπνέουν και κάνουν τη ζωή πιο όμορφη και πολύχρωμη.

Σας καλωσορίζω λοιπόν στο ‘Say it with a cookie’ κι ελπίζω να γίνεται συνοδοιπόροι μου σ’ αυτό το καινούργιο ταξίδι που ξεκινά!

Καλώς ήλθατε & ας το διασκεδάσουμε μαζί!

Έφη

 

Photo by Clio Clicks