ΓΛΥΚΑ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΖΕΛΕ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

19 Ιανουαρίου 2016

Η αρχή της χρονιάς είναι μια περίοδος που πολλοί θέτουν νέους στόχους για να βελτιώσουν την διατροφή τους, τη φυσική τους κατάσταση, τη ζωή τους γενικότερα.  Σ” αυτό φυσικά συμβάλλει η κραιπάλη των γιορτών αλλά και η αίσθηση ότι η αρχή του νέου χρόνου είναι καλή ευκαιρία να γίνει μια νέα αρχή και σε προσωπικό επίπεδο.  Τώρα, αν αυτοί οι στόχοι για αυτοβελτίωση τηρούνται, είναι μια άλλη ιστορία!  Ας είμαστε όμως αισιόδοξοι κι ας μην τα παρατήσουμε εύκολα…

Η δική μου συνδρομή στη μάχη αυτή είναι η παρακάτω συνταγή, που την κάνει χρόνια η πεθερά μου, ένα ζελέ διανθισμένο με γάλα και αμύγδαλα!  Είναι ένα γλυκό ελαφρύ, νόστιμο, γρήγορο να φτιαχτεί και με ελάχιστα υλικά.

ΖΕΛΕ ΜΕ ΓΑΛΑ & ΑΜΥΓΔΑΛΑ

Υλικά

2 φακελάκια ζελέ ανανά

1/2 ποτήρι ζάχαρη

1/2 ποτήρι αμύγδαλα σε σκόνη

1 ποτήρι γάλα εβαπορέ

3 ποτήρια κρύο νερό

Εκτέλεση

Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια θερμοκρασία.  Δεν βράζουμε το μείγμα, απλά το ζεσταίνουμε και το ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα ώστε να διαλυθούν η ζάχαρη και η σκόνη του ζελέ.  Μόλις διαλυθούν αυτά, ρίχνουμε το μείγμα σε μια μεγάλη στρογγυλή φόρμα για ζελέ ή σε μικρά ατομικά μπολάκια.  Το αφήνουμε για αρκετές ώρες στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί καλά.  Κατόπιν, μπορούμε να το αναποδογυρίσουμε σε πιατέλα ή πιατάκια.  Το διαφορετικό βάρος των υλικών (αμύγδαλα, ζελέ, γάλα) δημιουργεί διαχωρισμό μέσα στο ψυγείο, οπότε στο τελικό αποτέλεσμα στην πιατέλα βλέπουμε πάνω πάνω το γάλα, στη μέση το ζελέ και κάτω τα αμύγδαλα!

Δοκιμάστε το!

Η νέα χρονιά αρχίζει με νέο στόχο και για το ίδιο το blog: τουλάχιστον ένα νέο post κάθε βδομάδα!  Ελπίζω να καταφέρω να σας παρουσιάζω κάτι νέο και ενδιαφέρον κάθε εβδομάδα!  Είμαι στη διάθεσή σας για ιδέες, προτάσεις, παρατηρήσεις!  Ευχαριστώ!

Φιλιά, Έφη

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply