GALLERY, ΓΛΥΚΑ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η ΒΑΠΤΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΣ

23 Οκτωβρίου 2017

“Long time, no see” λένε οι Άγγλοι.  Δηλαδή, “χρόνια και ζαμάνια” που λέμε εδώ στο Ελλάντα!!  Αυτό ισχύει εδώ στο blog, αφού έχω μήνες να γράψω κάτι νέο.  Από τη μια οι καλοκαιρινές διακοπές κι από την άλλη ένα πολυάσχολο φθινόπωρο, δεν μου το επέτρεψαν.  Όμως επιστρέφω σιγά σιγά σε πιο ήπιους ρυθμούς και πιστεύω ότι θα “τα λέμε” πιο συχνά από δω και πέρα.

Βέβαια, το τραίνο του sayitwitacookie ταξιδεύει κι ας μην φαίνεται στο blog ή στα social media.  Με πρώτη στάση τη βάπτιση της Έλλης!

Η Έλλη είναι το τρίτο στη σειρά παιδί της φίλης και κουμπάρας μου Ειρήνης.  Μια μπουμπού, το ίδιο όμορφη & γλυκιά όπως τα μεγαλύτερα αδέρφια της, να τη φας στο ποτήρι!

Η βάπτισή της, που έγινε αρχές Οκτωβρίου, είχε όπως και οι προηγούμενες βαπτίσεις που οργάνωσε η κουμπάρα μου, έντονο ιδιόχειρο χαρακτήρα.   Η οργάνωση, ο στολισμός, οι μπομπονιέρες, το candy bar ήταν φτιαγμένα από την Ειρήνη ή με τη φροντίδα των κοντινών της προσώπων.

Εγώ συμμετείχα φτιάχνοντας μερικά γλυκίσματα για το candy bar.  Χρειάστηκε να κάνω αρκετές δοκιμές εντός Σεπτεμβρίου για να βρω τις κατάλληλες συνταγές.  Τελικά κατέληξα στα μαρεγκάκια του Άκη, στα κεκάκια λεμονιού του Sweetly και σε μια δική μου παραλλαγή αυτών των cake pops.  Τα μπισκότα πεταλούδα είναι η γνωστή, δοκιμασμένη συνταγή των μπισκότων βανίλια που χρησιμοποιώ πάντα, σε σχέδιο που βρήκε η Ειρήνη στο pinterest.

Μαρεγκάκια

Σε αυτά άλλαξα μόνο την εμφάνιση.  Αφού ετοίμασα το λευκό μείγμα σύμφωνα με τη συνταγή του Άκη, άνοιξα μια σακούλα-κορνέ (με μύτη αστέρι) και τη στήριξα στο αριστερό μου χέρι (δείτε εδώ πώς ετοιμάζουμε μια σακούλα-κορνέ και πώς την κρατάμε για να τη γεμίσουμε).  Ύστερα βούτηξα ένα ξύλινο καλαμάκι (για σουβλάκι) στη ροζ πάστα ζαχαροπλαστικής και κατόπιν ζωγράφισα το εσωτερικό της σακούλας 3 κάθετες ροζ γραμμές.  Η ευθεία ξεκινούσε από τη μύτη του κορνέ και τελείωνε πάνω, προς το τέλος της σακούλας.  Γέμισα τη σακούλα με το λευκό μείγμα μαρέγκας και την έκλεισα από πάνω με λαστιχάκι.  Σχημάτισα τις ροζέτες στο αντικολλητικό χαρτί του ταψιού και έψησα σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής.  Έτσι πέτυχα τη διχρωμία που έχουν οι μαρέγκες!

Κεκάκια λεμονιού

Αυτή η συνταγή είναι πολύ νόστιμη αν σας αρέσει το άρωμα του λεμονιού, πράγμα που εγώ λατρεύω.  Αφού έψησα τα κεκάκια και κρύωσαν εντελώς, τα στόλισα με το χρωματιστό γλάσο με απλά σχεδιάκια και ροζ πεταλουδίτσες.  Τις είχα φτιάξει την προηγούμενη μέρα από ροζ ζαχαρόπαστα με ένα ειδικό κουπ πατ με ελατήριο.

Oreo cake pops

Αυτά τα cake pops τα λάτρεψα γιατί είναι απλούστατα στην δημιουργία τους, με 3 υλικά και πεντανόστιμα.  Ακολούθησα αυτή τη συνταγή (αν και υπάρχουν άπειρες στο διαδίκτυο), αλλάζοντας μόνο το είδος των μπισκότων, δηλαδή αγόρασα τα golden oreo (που είναι μέσα έξω λευκά) και εξωτερικά κάλυψα τα μπαλάκια με λευκή κουβερτούρα!  Τις διακοσμητικές γραμμούλες τις έφτιαξα πάλι με λευκή σοκολάτα την οποία χρωμάτισα με ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής (σε μορφή πάστας).  Φυσικά η διακόσμηση αυτή έγινε αφού κρύωσε και στερεοποιήθηκε η πρώτη στρώση λευκής κουβερτούρας.

Ας είναι καλοτύχερη η μικρή Έλλη και να τη χαιρόμαστε!  Και ένα μεγάλο μπράβο στην κουμπάρα μου που, παρά τις αυξημένες τις υποχρεώσεις με τρία μικρά παιδιά, το σπίτι, διάφορες έγνοιες και απειροελάχιστο προσωπικό χρόνο, δε χάνει τη διάθεσή της για δημιουργία!!

Φιλιά, Έφη

You Might Also Like