ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

7 Μαΐου 2016

Η αλήθεια είναι ότι την παθιασμένη αγάπη, το συνεχές ενδιαφέρον και την έγνοια, τους κόπους και τη φροντίδα της μαμάς μου προς εμένα και τον αδερφό μου, δεν τα είχα εκτιμήσει όπως τους αρμόζουν μέχρι να αποκτήσω δικά μου παιδιά.  Μόνο τότε κατάφερα να δω τα πράγματα από τη δική της πλευρά και να μπω στη δική της θέση.  Κατάλαβα πολύ καλύτερα όλα τα θετικά που μας πρόσφερε απλόχερα και να κατανοήσω περισσότερο τα λάθη που καλοπροαίρετα έκανε.

Όταν σκέφτομαι τα παιδικά μου χρόνια, μου έρχονται στο μυαλό τα απίστευτα γενέθλια που μας διοργάνωνε βγαλμένα από το βιβλίο “Παιδικό πάρτυ” της Βέφας Αλεξιάδου, τη τελειομανία στη φροντίδα του σπιτιού, τα “μοντέρνα” φαγητά και γλυκά που έφτιαχνε και μοσχομύριζε το σπίτι, την αυστηρότητα σε θέματα διαβάσματος, την υπερβολική προστασία “βάλε μπουφάν” και την υπερβολική ανησυχία όταν ήμασταν άρρωστοι.  Επίσης, μου αρέσει που δεν ήθελε να υπάρχουν μυστικά μέσα στην οικογένεια και εμείς οι μικροί να ξέρουμε τι συμβαίνει και να μαθαίνουμε να λέμε και να συζητάμε τα προβλήματά μας.

Υπήρχανε φυσικά και δύσκολες στιγμές με κόντρες και διαφωνίες μεταξύ μας, διότι μερικά πράγματα δεν μπορούμε να τα δούμε από την ίδια οπτική γωνία και οι χαρακτήρες μας δεν μοιάζουν.  Όμως, ούτε για μια στιγμή πιστεύω δεν διαταράχθηκε η αγάπη και το δέσιμο, η εμπιστοσύνη και η πίστη ότι δεν υπάρχει άνθρωπος στη γη που να σε αγαπάει περισσότερο από τη μάνα σου.

Χρόνια πολλά μαμά, να σε χαιρόμαστε!

Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες, υπομονή, κουράγιο και δύναμη στα δύσκολα!  Να χαίρεστε τα παιδιά σας!

Και μια σκέψη για όσες αγωνιούν να γίνουν μανούλες… εύχομαι να τα καταφέρουν το γρηγορότερο!

 

Φιλιά, Έφη

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply