ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

12 Απριλίου 2017

Έχω καιρό να γράψω κάτι νέο στο blog…  Δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος για την καθυστέρηση.  Η μπισκοτοδημιουργίες μου δεν έχουν σταματήσει, απλά δεν έχω φτιάξει ακόμα κάτι αξιόλογο για να σας παρουσιάσω εδώ!  Η προτεραιότητά μου είναι ως συνήθως οι ανάγκες της οικογένειας.  Έτσι, ασχολούμαι με διάφορες καθημερινές υποχρεώσεις και τρεξίματα αλλά και με μια νέα ασχολία που αποτελεί μια μικρή παράκαμψη από την κανονικότητα!  Μια άλλη αγάπη που έχω από μικρή βρήκε τον τρόπο να ξαναμπει στη ζωή μου!

Για να μην σας τα πολυλογώ, παρακολουθώ ένα σεμινάριο για τη Θεωρία της Δραματικής Αφήγησης, δηλαδή ένα σεμινάριο για τις βασικές αρχές συγγραφής κινηματογραφικού σεναρίου.  «Πάει, τρελάθηκε τώρα αυτή!» θα πείτε και…  δικαιολογημένα!  Δε θέλω να μπω σε πολλές λεπτομέρειες γιατί νιώθω ότι η μαγεία του παραμυθιού θα χαθεί!  Απλά να σας πω ότι απολαμβάνω απόλυτα αυτή την εναλλακτική μου δραστηριότητα, ότι όλα όσα μαθαίνω εκεί με κάνουν να βλέπω διαφορετικά τις ταινίες, να εκτιμώ περισσότερο τη δουλειά όλων των συντελεστών, να σκέφτομαι το στόχο του κάθε πρωταγωνιστή και κατ” επέκταση τον στόχο που πρέπει να βάζω κι εγώ η ίδια στη δική μου ζωή, να εστιάζω στις μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστό! Επίσης, έρχομαι σε επαφή με ενδιαφέροντες ανθρώπους που ζουν σε τελείως διαφορετικές σφαίρες από εμένα, έχουν άλλα ενδιαφέροντα και αλλιώτικη οπτική των πραγμάτων.

Ίσως αυτό το σεμινάριο να μη με κάνει σεναριογράφο αλλά έχει ήδη εξυπηρετήσει το δικό μου σκοπό, να με βγάλει από τη ρουτίνα, να μου ανοίξει τους ορίζοντες σε γνώσεις και τεχνικές και να μου αποκαλύψει ένα κομμάτι από το μαγικό κόσμο του κινηματογράφου.  Κι οι γνώσεις αυτές προκαλούν το μυαλό να φανταστεί, να ταιριάξει εικόνες, μνήμες, ερεθίσματα και να πλάσει μια νέα ιστορία στο χαρτί και, γιατί όχι, στη μεγάλη οθόνη!!

Καλό Πάσχα με Υγεία, είτε στην πόλη, είτε στην εξοχή, να περάσετε τέλεια!

Σύντομα νέες μπισκοτοδημιουργίες!

Φιλιά, Έφη

You Might Also Like