ΓΛΥΚΑ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΑΡΥΔΑΤΑ

2 Φεβρουαρίου 2017

Αν με ρώταγε κανείς το αγαπημένο μου γλυκό, θα δυσκολευόμουν να απαντήσω!  Σίγουρα κάτι με σοκολάτα…  Η τούρτα σοκολάτα-μερέντα ή η τούρτα με σαβαγιάρ που φτιάχνει η μαμά μου (θα σας την παρουσιάσω κάποια μέρα) θα ήταν καλές επιλογές.  Όμως υπάρχει μια καλύτερη, μια σταθερή αξία στο σπίτι μας, τα Καρυδάτα!  Από τη μαμά μου τα έμαθα κι αυτά και ξετρελαίνουν κόσμο γιατί είναι αέρινα, πεντανόστιμα & καρυδοσοκολατένια!

Κολλάνε παντού, σε μπουφέδες, σε εορταστικά τραπέζια, σε πάρτυ & γιορτές ή σε απογευματινά καφεδάκια με φίλες.  Το μυστικό είναι τα φτιάξετε την προηγούμενη μέρα και να τα διατηρήσετε στο ψυγείο.  Έτσι το καρυδοσοκολατένιο μαρεγκάκι θα δροσιστεί από την σαντιγύ και θα γίνει αφρός!  Επίσης, βγάλτε τα από το ψυγείο λίγη ώρα πριν το σερβίρισμα.

Είχα την ευκαιρία να τα φτιάξω αυτή τη φορά με τη βοήθεια του ειδικού αναδευτήρα που έχει η κουζινομηχανή Chef Sense της Kenwood και το αποτέλεσμα ήταν τέλειο!

Καρυδάτα

υλικά για 20 περίπου καρυδάτα

  • 4 ασπράδια
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας κακάο
  • 2 φλιτζ. ψιλοκομμένα καρύδια
  • 100γρ. κουβερτούρα τριμμένη στον χοντρό τρίφτη
  • σαντιγύ

Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ ώστε να αρχίσουν να γίνονται μαρέγκα.

Καθώς το μίξερ δουλεύει προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη ώστε να ομογενοποιηθεί και να “στέκεται” η μαρέγκα.

Σε μπολ ανακατεύουμε το κακάο, τη σοκολάτα και τα καρύδια.

Με μαρίζ αναμειγνύουμε απαλά το μείγμα του καρυδιού μέσα στη μαρέγκα.

Στρώνουμε στα ταψιά του φούρνου αντικολλητικό χαρτί και βάζουμε κουταλιές του μείγματος (όχι μεγάλες) σε λίγη απόσταση μεταξύ τους.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 175oC στον αέρα.

Όταν τα μαρεγκάκια κρυώσουν τελείως, τα ενώνουμε με μπόλικη σαντιγύ ανάμεσά τους ώστε να γίνουν σαν σάντουιτς!

Σερβίρουμε την επόμενη μέρα!

 

Φιλιά πολλά, Έφη

 

You Might Also Like