ΓΛΥΚΑ, ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ 40…

14 Μαρτίου 2018

… νιώθω τα χρόνια μου και δεν είμαι από αυτούς/ες που έχουν “κολλήσει” στα 25!  Είτε φαίνεται η ηλικία εξωτερικά, είτε όχι, το πως νιώθει κανείς μετράει… κι εγώ τα νιώθω τα σαράντα!

Η δεκαετία του ’80, που σαν κοριτσάκι ζούσα στη Σάμο κι έπαιζα με τα playmobil, “κρυφτό” και “μήλα” με τα παιδιά τη γειτονιάς και πλατσούριζα στα πεντακάθαρα νερά του Αιγαίου, μου φαίνεται μια τελείως άλλη εποχή!  Φορούσα καρό φουστίτσες με πιέτες, πουλόβερ πλεγμένο από τη μαμά και στα πόδια σοσονάκια!

Τη δεκαετία του ’90, που μετακομίσαμε στην Αθήνα, ήμουν στην εφηβεία, άκουγα “Roxette” και “New kids on the block'(!) και κάναμε καταλήψεις στο γυμνάσιο… μακρινό κι αυτό!

Αργότερα, σε μια άλλη ζωή, που η Ελλάδα ετοιμαζόταν για τους Ολυμπιακούς αγώνες, ήμουν εργαζόμενο κορίτσι με δουλειά γραφείου 9-5, ήμουν ξέγνοιαστη και διάβαζα μανιωδώς “Harry Potter’!

Το 2007 απέκτησα το γιο μου και η ζωή ανατράπηκε!!  Άλλες ευθύνες, άλλα άγχη, νέες σελίδες.  Πλέον δεν εργάζομαι, ο γιος μου είναι ήδη 10 χρονών και πάει να κλείσει τα 11, σχεδόν με έχει φτάσει στο ύψος και σε λίγο θα μας χτυπήσει την πόρτα η κυρία Εφηβεία.  Η κόρη μου, σχεδόν στα 8, έχει γίνει δεσποινίδα με άποψη και μας βάζει και “χέρι” γιατί εμείς οι μεγάλοι δεν γυμναζόμαστε και έχουμε και κανένα κιλάκι παραπάνω!

Έγινα περήφανη θεία προσφάτως, αλλά έχω και άλλα ανίψια που σπουδάζουν, οι γονείς μου μεγαλώνουν.  Απόκτησα ρυτίδες και κυταρρίτιδα και βάφω πλέον τα μαλλιά μου!

Όμως… μια φίλη που ζει πολύ πολύ μακριά, τη μέρα των γενεθλίων μου μου έστειλε μια μικρή ατάκα και πραγματικά μου έφτιαξε το κέφι και με γέμισε αισιοδοξία:  “Καλωσήρθες στα “άτακτα” 40’!  Σ” ευχαριστώ Sharon!  Η καλύτερη ευχή για τα όμορφα που έρχονται και που είναι ακόμα στο χέρι μας!

Λόγω γενεθλίων (που ήταν τον Ιανουάριο, να τα λέμε κι αυτά!) θα σας κεράσω και μια γρήγορη, εύκολη συνταγή για Κέικ Καρότου από το Tastemade.  Ακολούθησα κατά γράμμα τη συνταγή του κέικ, βγαίνει σε ένα υπέροχο πορτοκαλί χρώμα (!), είναι νοστιμότατο και κατάλληλο για μικρούς και μεγάλους.  Η μόνη αλλαγή μου, αντί για το γλάσο που προτείνει η αυθεντική συνταγή, εγώ προτιμώ το απλό γλάσο σοκολάτας που χρησιμοποιώ πάντα:  125γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια μαζί με 125γρ. κρέμα γάλακτος.  Λιώνω σε πολλή χαμηλή θερμοκρασία σε αντικολλητικό τηγανάκι ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι.  Μόλις λιώσει και ομογενοποιηθεί, το περιχύνω πάνω στο κρύο κέικ.

Καλή επιτυχία!

Φιλιά, Έφη

 

 

You Might Also Like