ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

30 Ιουνίου 2015

Όταν τα πράγματα είναι δυσοίωνα, τα σύννεφα είναι γκρι, ο φόβος ή το άγχος μας αγκαλιάζει σφιχτά και τα διλήμματα πιεστικά… μια επιλογή υπάρχει: τρώμε σοκολάτα!!

Ας ξεχαστούμε για λίγο φτιάχνοντας αυτά τα μοσχοβολιστά μπισκότα με σοκολάτα  κακάο και ας χαθούμε στην υπέροχη γεύση τους!  Τρώγονται σκέτα ή καλυμμένα με γλάσο και κάνουν εξαιρετική παρέα στο γάλα, στον καφέ ή στο παγωτό!

Υλικά

1 κούπα βούτυρο αγελάδος

1/4 κούπας βιτάμ

1 1/2 κούπες ζάχαρη

2 αυγά

1 κουταλάκι άρωμα βανίλια

ελάχιστο αλάτι

3/4 κουταλάκι γλυκού μπέικιν

2/3 κούπας κακάο

3 ή 3 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, το βιτάμ και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα και να ασπρίσουν.  Προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια και ξαναχτυπάμε.  Προσθέτουμε το μπέικιν και το αλάτι.  Ύστερα ρίχνουμε το κακάο και αναμειγνύουμε καλά.  Μετά προσθέτουμε μια μια τις κούπες αλεύρι.  Εγώ ύστερα από τις πρώτες δύο, αλλάζω τον γάντζο στο μίξερ και βάζω αυτόν που είναι για τις ζύμες.  Η ζύμη δεν χρειάζεται πολύ χτύπημα.  Αν θέλετε τα μπισκότα πιο μαλακά, μένετε στις 3 κούπες αλεύρι.  Για λίγο πιο σφιχτά προσθέτετε ακόμη μισή κούπα αλεύρι.

Μοιράζουμε τη μαλακή μας ζύμη σε δυο διαφανείς μεμβράνες, την τυλίγουμε καλά και την πιέζουμε ώστε να μην είναι σε σχήμα μπάλας αλλά πιο πλατιά.  Αφήνουμε τη ζύμη στη συντήρηση του ψυγείου τουλάχιστον μια ώρα (εγώ την αφήνω αρκετές) για να σφίξει.  Όταν θέλουμε να ψήσουμε τα μπισκότα, προθερμαίνουμε το φούρνο στην αντίσταση στους 190.  Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί του φούρνου και βγάζουμε τη μισή ζύμη από το ψυγείο.  Την βάζουμε στον πάγκο της κουζίνας πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και από πάνω της τοποθετούμε μεβράνη.  Ο πλάστης μπαίνει πάνω από τη μεμβράνη και ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο.  Με το κουπ πατ κόβουμε τη ζύμη σε σχήματα που θέλουμε, τα βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για 8 λεπτά.  Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη.  Τελικά, για να ψηθεί όλη η ζύμη συνήθως χρειάζομαι τα δυο ταψιά του φούρνου κι ένα μικρότερο.

Η συνταγή είναι από την Georganne και το καταπληκτικό της site.  Εκεί θα βρείτε τα υπέροχα μπισκότα της, συνταγές, οδηγίες, tips και μια γεύση από τη χαρά της δημιουργίας!

Φιλιά, Έφη

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply venia 5 Δεκεμβρίου 2015 at 11:49 μμ

    στγχαρητηρια για το blog!!απορια για τη συνταγη…
    δεν απλωνουν με το baking ?

    • Reply Efi 6 Δεκεμβρίου 2015 at 11:02 μμ

      Ναι, απλώνουν λίγο! Γι’αυτό μόλις τα κόψω με το κουπ πατ και τα βάλω στο ταψί, δεν τα ψήνω κατευθείαν αλλά βάζω το ταψί στο ψυγείο για λίγα λεπτά. Έτσι κρατάνε καλύτερα το σχήμα τους. Για ζύμη που δεν το κουνάει ρούπι(!) μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη συνταγή για μπισκότα κανέλλας και να αντικαταστήσεις την κανέλλα με άρωμα βανίλια και 50γρ. από το αλεύρι με 50γρ. κακάο! Ελπίζω να σε βοήθησα!

    Leave a Reply