ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ ΣΑΝ ΚΟΡΔΟΝΙ

27 Απριλίου 2016

Το περίγραμμα ενός μπισκότου, από το πιο απλό έως το πιο σύνθετο, μπορεί να δώσει ιδιαίτερο χαρακτήρα σε ένα σχέδιο και υπάρχουν πολλά και διαφορετικά περιγράμματα.  Σήμερα σας δείχνω το περίγραμμα κορδόνι ή σκοινί, ή κοτσίδα(!) ανάλογα πως το “βλέπει” κανείς!  Το χρησιμοποίησα για πρώτη φορά στα μπισκότα μου ως χερούλι στα πασχαλινά καλαθάκια και ως απλό περίγραμμα στα υπόλοιπα αυγουλάκια.

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό στην όψη και δεν είναι δύσκολο να γίνει, αρκεί κάποιος να έχει την ανάλογη υπομονή!  Συγκεκριμένα, χρειάζεται γλάσο σε πολύ σφιχτή πυκνότητα (δηλαδή όπως βγαίνει από το μίξερ) και χρωματισμένο με το βρώσιμο χρώμα της επιλογής μας.  Η μύτη του κορνέ είναι Wilton Νο.3 ώστε το κορδόνι να βγαίνει χοντρό και να έχει όγκο.

Ξεκινάμε κάνοντας μια γωνία (όπως στη 2η φώτο) που το άνοιγμά της κοιτάει προς τα έξω.  Από το άνοιγμα αυτό ξεκινάμε να τραβάμε μια ακόμα ίδια γωνία που συνεχίζει παρακάτω (3η φώτο).  Συνεχίζουμε με το ίδιο τρόπο γύρω γύρω σε όλο το μπισκότο.  Στην τελική φωτογραφία που σας δείχνω, το γλάσο είναι σε καφέ χρώμα γιατί δυστυχώς ξεχάστηκα και δεν φωτογράφησα το κίτρινο ολοκληρωμένο!

Εσείς για καλό και για κακό, πριν ξεκινήσετε πάνω στο μπισκότο σας, κάντε μερικές δοκιμές σε πιάτο ή αντικολλητικό χαρτί.  Το πολύ σφιχτό γλάσο χρειάζεται πίεση για να βγει από το κορνέ γι” αυτό αν δυσκολεύεστε αραιώστε το αλλά με απειροελάχιστο νεράκι.  Αν το αραιώσετε πολύ δεν θα “στέκεται” και δεν θα κρατάει όμορφα το σχήμα του.

Ανυπομονώ να χρησιμοποιήσω την ίδια τεχνική και σε καλοκαιρινά, θαλασσινά σχέδια σαν σκοινί σε καραβάκια!

Μέχρι τότε έχουμε καιρό, ας απολαύσουμε για λίγο ακόμα την άνοιξη & το πασχαλινό τραπέζι!  Επίσης, στο πρόγραμμα του blog για το Μάιο υπάρχουν προτάσεις για γαμήλια μπισκότα καθώς είναι η περίοδος που ξεκινάνε γάμοι και βαπτίσεις!

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα με υγεία σε όλους!

Φιλιά, Έφη

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply