ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ

ΠΟΛΥ ΣΦΙΧΤΟ ΓΛΑΣΟ & ΧΡΗΣΗ STENCIL

3 Μαρτίου 2016

Καλή Τσικνοπέμπτη!!  Σήμερα πολλοί από σας έχετε το μυαλό σας στα ψητά που πιθανόν να απολαύσετε το βραδάκι.  Μάλιστα μόλις θυμήθηκα κάτι καταπληκτικά grill cookies της Sweetambs που ταιριάζουν πολύ στην ημέρα!

Σήμερα εγώ είπα να σας δείξω κάτι πιο απλό, τα πρώτα μπισκότα με stencil που έφτιαξα!  Ήταν για την αντροπαρέα του συζύγου, η οποία μαζεύεται συχνά πυκνά για να δει ποδοσφαιρικούς αγώνες και να φάει κεμπάπ, μπριζολάκια και διάφορα συναφή μεζεδάκια!  Εγώ νομίζω ότι ο αγώνας είναι η αφορμή, βασικά για το φαγητό και την καλή παρέα πάνε!

Χρειάστηκα τα ακόλουθα:

Υλικά

Στρογγυλά μπισκότα βουτύρου (τα οποία αρωμάτισα με αμύγδαλο) καλυμμένα με εκρού αυγογλάσο που έχει στεγνώσει πολύ καλά

Πολύ σφιχτό γλάσο σε κόκκινο χρώμα

Stencil σε σχήμα ποδοσφαιρικής μπάλας

Offset σπάτουλα

Εκτέλεση

Σιγουρευτείτε ότι η πρώτη στρώση με εκρού (ή λευκό) royal icing έχει στεγνώσει απολύτως.  Καλό θα είναι να έχει περάσει ένα 24ωρο από τότε που την απλώσατε πάνω στο μπισκότο.

Τοποθετήστε το stencil πάνω στο μπισκότο και (αν είστε δεξιόχειρες όπως εγώ) κρατήστε το σταθερό όσο καλύτερα μπορείτε με το αριστερό χέρι.

Με το δεξί, πάρτε με τη σπάτουλα λίγο σφιχτό γλάσο και απλώστε το πάνω στο stencil.

Καθαρίστε τη σπάτουλα από το κόκκινο γλάσο και ξαναπεράστε την από πάνω ώστε να απλωθεί πιο καλά το κόκκινο και να απομακρυνθεί η περίσσεια γλάσου.

Τραβήξτε προσεκτικά το stencil και θα έχετε ένα μπισκότο σε σχήμα ποδοσφαιρικής μπάλας!

Αφήστε να στεγνώσει αρκετές ώρες πριν το συσκευάσετε.

Σημειώσεις:

Πώς να δημιουργήσετε τη βάση με royal icing, μπορείτε να το δείτε σε φωτογραφίες κι εδώ.

Το πολύ σφιχτό γλάσο είναι το γλάσο όπως ακριβώς το βγάζετε από το μίξερ όταν το πρωτοφτιάξετε.  Δεν χρειάζεται δηλαδή καμία αραίωση με νερό.  Είναι πολύ σημαντικό το γλάσο που θα απλώσετε πάνω από το stencil να είναι εξαιρετικά σφιχτό.  Αν αραιωθεί, θα τρέξει ανάμεσα στις τρύπες του stencil και το αποτέλεσμα θα είναι μια μουτζούρα! Για το πώς θα το χρωματίσετε κόκκινο, δείτε αυτό το άρθρο.

Είναι σημαντικό να μην κουνήσετε το stencil κατά τη διάρκεια του απλώματος του σφιχτού γλάσου.

Τα stencil μας δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργούμε υπέροχα, περίτεχνα σχέδια με σχετικά μικρό κόπο!  Ένας άλλος τρόπος που μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε είναι, αντί να απλώσουμε γλάσο πάνω τους, να τα ψεκάσουμε με βρώσιμο χρώμα σε μορφή spray ή με ένα πιο εξειδικευμένο (και ακριβό!) εργαλείο, τον αερογράφο ή air-brush, όπως κάνει η Cookie Countess. Σύντομα θα το δοκιμάσω κι αυτό!

Ένα άλλο κολπάκι για να μένουν σταθερά καθώς τα χρησιμοποιούμε είναι να χρησιμοποιούμε μαγνητάκια ή το Stencil Genie όπως κάνει η Sweetsugarbelle.

 

Είμαι στη διάθεσή σας για ερωτήσεις, σχόλια και παρατηρήσεις.  Προτείνετέ μου σχέδια ή τεχνικές που θέλετε να δοκιμάσω και να παρουσιάσω στο blog!

Να περάσετε τέλεια σήμερα!

Φιλιά, Έφη

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply