Uncategorized, ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ

Σεμινάριο τούρτας με ζαχαρόπαστα!

28 Μαΐου 2016

Μια ωραία Δευτέρα στις αρχές Μαϊου, ο άντρας μου πήρε άδεια από τη δουλειά κι έμεινε σπίτι.  Ανέλαβε να πάρει τα παιδιά απ’το σχολείο, να τα ταίσει και να τα διαβάσει, διότι εγώ είχα άλλη σημαντική δουλειά!  Εγώ ντύθηκα, ετοιμάστηκα και ξεκίνησα με το αυτοκίνητο με προορισμό την Κόρινθο!  Ήταν μια ηλιόλουστη ανοιξιάτικη μέρα και ήμουν μες την καλή χαρά καθώς θα μάθαινα για πρώτη φορά να φτιάχνω τούρτα με ζαχαρόπαστα!

Οι γνώσεις μου στη δημιουργία τουρτών περιορίζεται στις απλές τούρτες με σιροπιασμένο παντεσπάνι, κρέμα ζαχαροπλαστικής και σαντιγί που συνήθιζε να φτιάχνει και η μαμά μου και η κα Βέφα!  Προσφάτως έχω δοκιμάσει και τούρτες με βουτυρόκρεμα που έχουν παντεσπάνι που μοιάζει με κέικ.  Θαύμαζα όμως και θαυμάζω αυτές τις καταπληκτικές καλλιτεχνικές δημιουργίες που βρίσκω στο διαδίκτυο, αυτές τις εντυπωσιακές τούρτες με ζαχαρόπαστα, με την περίτεχνη διακόσμηση και τους πολλούς ορόφους.  Ήθελα λοιπόν με την πρώτη κατάλληλη ευκαιρία να μάθω τα βασικά αυτής της γλυκιάς τέχνης!

Επέλεξα το σεμινάριο της Λένκας Κουτσού – Lenka Sweet Dreams – το οποίο πραγματοποιήθηκε στο χώρο της εταιρείας Δέδες Κώστας ΕΠΕ στην Κόρινθο.  Είχα δει τις καταπληκτικές της τούρτες στο Facebook και μου άρεσαν γιατί είναι πάντα εντυπωσιακές, καθαρές ως εικόνα, είτε περίτεχνες είτε λιτές, αλλά πάντα με μεγάλη σημασία στη λεπτομέρεια και μου δίνουν την αίσθηση ότι αν η Λένκα δεν ήταν ζαχαροτέχνης σίγουρα θα ήταν φοβερή ζωγράφος ή γλύπτρια!!

Η Λένκα επίσης αποδείχθηκε πολύ ευγενική, φιλόξενη, γλυκομίλητη και φιλική!  Έτσι η ατμόσφαιρα τη μέρα που περάσαμε εκεί ήταν χαλαρή και ευχάριστη καθώς ξεδιπλώναμε το δικό μας καλλιτεχνικό ταλέντο! Χι, χι!  Η δασκάλα μας λοιπόν τα είχε όλα οργανωμένα, παντεσπάνια, κρέμες, ζαχαρόπαστες, εργαλεία, οδηγίες…  Μας τα εξήγησε όλα βήμα-βήμα, μας καθοδήγησε, μας εξήγησε τις τεχνικές, μας έδωσε tips & συμβουλές και νομίζω το αποτέλεσμα που βλέπετε στις φωτογραφίες τη δικαιώνει!  Στο τέλος, έλεγα ότι όταν επιστρέψω στο σπίτι με την τούρτα, η οικογένειά μου δεν θα πιστεύει ότι την έφτιαξα εγώ!  Διαπίστωσα ότι για τη δημιουργία μιας τέτοιας τούρτας απαιτείται χρόνος, αρκετά εξειδικευμένα εργαλεία, σωστή τεχνική, αρκετή δουλειά αλλά και φυσικά μεγάλη αγάπη γι” αυτό που κάνεις!

Ευχαριστώ πολύ Λένκα για τις γνώσεις που μου έδωσες και την όμορφη μέρα που περάσαμε!  Σε θεωρώ πια ως μια νέα cake-φίλη μου!

Στην τελευταία φωτογραφία βλέπετε το κόψιμο του πρώτου κομματιού πριν “τσακίσουμε” την τούρτα όλοι οικογενειακώς!

Βρείτε κι εσείς όμορφες δραστηριότητες που σας γεμίζουν χαρά και βάλτε τις μέσα στην καθημερινότητά σας.  Δίνουν χρώμα & χαμόγελο στη ζωή και “σπάνε” τη μουντή και δυσάρεστη ατμόσφαιρα που περιτριγυρίζει αυτή την περίοδο της χώρα μας.

Να περνάτε καλά!

Φιλιά, Έφη

 

You Might Also Like