ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ

ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ (…ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ)

15 Μαρτίου 2015

Πριν ξεκινήσετε να φτιάξετε για πρώτη φορά το royal icing και τα μπισκοτάκια σας, θα πρέπει να προμηθευτείτε κάποια βασικά εργαλεία χωρίς τα οποία… δουλειά δε γίνεται!  Υπάρχει μια τεράστια γκάμα προϊόντων που βοηθούν στη δημιουργία υπέροχων μπισκότων.  Λεφτά να έχεις να αγοράζεις!  Πωλούνται σε εξειδικευμένα καταστήματα ειδών ζαχαροπλαστικής.  Εγώ προς το παρόν αγοράζω από τον Αλιπράντη.

Έχω ξεχωρίσει κάποια που είναι απαραίτητα:

  • Σακούλες ζαχαροπλαστικής μιας χρήσης. Γεμίζουμε την κάθε μια με το γλάσο χρωματισμένο στο επιθυμητό χρώμα.
  • Μύτες κορνέ: Νο 1,5 (2 τμχ) – Νο 2 (5 τμχ) – Νο 3 (2 τμχ).
  • Αντάπτορες για τα κορνέ/couplers (5 τμχ). Συνδέουν τη μύτη του κορνέ με τη σακούλα.
  • Χρώματα ζαχαροπλαστικής (σε πάστα) σε αποχρώσεις που επιθυμείτε. Κάποια βασικά χρώματα είναι ροζ, γαλάζιο, κίτρινο, πράσινο, ιβουάρ.  Για μαύρο & κόκκινο καλύτερα να αγοράσετε το EXTRA RED και το EXTRA BLACK που δίνουν καλύτερα αποτελέσματα.
  • Μπουκαλάκια ζαχαροπλαστικής/squeeze bottles (3-4 τμχ).
  • Μαρκαδόρος βρώσιμος. Για να σχεδιάσετε το σχήμα που θέλετε πάνω στο μπισκότο ή να γράψετε πάνω στο στεγνό γλάσο.

Στην κουζίνα σας θα πρέπει επίσης να έχετε:

  • Μπολ ανάμειξης του γλάσου. Εκεί θα ανακατεύετε το γλάσο με το χρώμα που επιθυμείτε.  Εγώ έχω βολευτεί τα δοχεία μεζούρα του ΙΚΕΑ που διαθέτουν και την αντίστοιχη κλίση ώστε να χύνετε εύκολα το γλάσο μέσα στο κορνέ ή στο μπουκάλι ζαχαροπλαστικής.
  • Ψαλίδι κουζίνας.
  • Οδοντογλυφίδες. Μπορεί να ακούγεται αστείο αλλά είναι απαραίτητες!
  • Σπάτουλες σιλικόνης για το ανακάτεμα.

Προαιρετικά:

  • Ανεμιστήρα! Ναι, ο κανονικός ανεμιστήρας που στηρίζεται στο έδαφος!  Χρησιμεύει στο να στεγνώνουν γρηγορότερα τα γλασαρισμένα μπισκότα και να γίνεται πιο γυαλιστερό το χρώμα τους.  Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ανεμιστήρα και δεν το έχω δοκιμάσει στην πράξη αλλά κατά γενική ομολογία άλλων πιο έμπειρων διακοσμητριών, φαίνεται ότι αυτό το κόλπο είναι πολύ πετυχημένο!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply