ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ

ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ

7 Μαΐου 2015

Το Πάσχα πέρασε και οι πρώτες ζέστες του καλοκαιριού είναι πλέον γεγονός!  Η μπισκοτοποιία όμως είναι ασταμάτητη!

Η γιορτή της Μητέρας πλησιάζει και τι ποιο όμορφο από το να προσφέρουμε λουλούδια στις μαμάδες μας, κι όταν λέω λουλούδια, εννοώ… λουλουδοκούκις!

Για να τα φτιάξουμε θα χρειαστούμε:

  • Κουπ πατ σε σχήμα λουλουδιών
  • 1 μικρό στρογγυλό κουπ πατ
  • Μαρκαδόρο ζαχαροπλαστικής
  • Σφιχτό royal icing σε λευκό χρώμα
  • Αραιό royal icing σε λευκό χρώμα
  • Αραιό royal icing σε κίτρινο χρώμα (εδώ επέλεξα κίτρινο κροκί)

Ετοιμάζουμε τα μπισκότα σύμφωνα με τη συνταγή που μας αρέσει, εδώ είναι η δική μου.  Τα αφήνουμε αρκετές ώρες να κρυώσουν εντελώς πριν ξεκινήσουμε τη διακόσμηση.  Εγώ συνήθως τα ψήνω το βράδυ και τα διακοσμώ το επόμενο πρωί.

Ετοιμάζω το γλάσο, το χρωματίζω και ετοιμάζω τα κορνέ και τα μπουκαλάκια.  Το κίτρινο που χρησιμοποίησα είναι σε μορφή πάστας.  Παίρνω μια μικρή ποσότητα χρώματος από τη συσκευασία με οδοντογλυφίδα και την ακουμπάω στο αραιό λευκό γλάσο που υπάρχει μέσα στο μπολ ανάμειξης.  Ύστερα με μια μαρίζ ανακατεύω πολύ καλά ώστε να αναμειχθεί το χρώμα και να μη μείνουν μικρά κομματάκια μέσα στο γλάσο.

Ύστερα ξεκινάει η διακόσμηση!

Αρχικά σχηματίζουμε με τον μαρκαδόρο ένα κύκλο στο κέντρο του λουλουδιού.  Καλύπτουμε τον κύκλο με λευκό σφιχτό γλάσο.  Ύστερα με το ίδιο γλάσο σχηματίζουμε τα πέταλα.  Με το λευκό αραιό γλάσο γεμίζουμε τα πέταλα και με το κίτρινο το κέντρο.  Με μια οδοντογλυφίδα στρώνουμε το γλάσο ώστε να πάει παντού και να μην έχει ανομοιομορφίες.

Αυτό το σχέδιο είναι από τα πιο όμορφα και απλά.  Υπάρχουν απίστευτες παραλλαγές στα σχέδια λουλουδιών που μπορούν να δημιουργηθούν με royal icing.  Δείτε εδώ μια πανέμορφη συλλογή που συγκέντρωσε η Callye του http://www.sweetsugarbelle.com/.

Εύχομαι να είναι πάντα δυνατές & χαρούμενες όλες οι μαμάδες-ηρωίδες και να αναγνωρίζεται από όλους η τεράστια προσφορά τους!

Φιλιά, Έφη

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply