ΓΛΥΚΑ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΡΑΓΑΝΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΝΕΛΛΑΣ

13 Νοεμβρίου 2015

Hello!  Ο Δεκέμβρης πλησιάζει και το μυαλό μου τριγυρνάει σε Χριστουγεννιάτικα γλυκά που κάνουν το σπίτι μας να μοσχομυρίζει καρύδι που ψήνεται ανάμεσα σε τραγανά φύλλα κρούστας, σταγόνες ανθόνερου που δροσίζουν τους κουραμπιέδες, κανέλλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο, πορτοκάλι που ευωδιάζουν μέσα στα μελομακάρονα!

Μια τέτοια όμορφη μυρωδιά απλώθηκε στο σπίτι μας ψήνοντας τα τραγανά μπισκότα κανέλλας που ανακάλυψα στο blog της Marielle που ζει στην Ολλανδία και δημιουργεί υπέροχα μπισκότα με royal icing.  Η φιλοσοφία της είναι ότι τα μπισκότα που στολίζονται με γλάσο πρέπει να είναι τραγανά και όχι μαλακά και αυτό είναι το σκεπτικό πίσω από τη συνταγή της.  Τα δοκίμασα και θα συμφωνήσω μαζί της, είναι υπέροχα. Η γεύση τους είναι απαλή, δεν γεύεσαι έντονα την κανέλλα αλλά πιο πολύ νιώθεις το βούτυρο.  Επίσης με βοήθησαν να μπω σιγά σιγά σε γιορτινό κλίμα!

Δοκιμάστε τα ως βάση για να τα διακοσμήσετε με γλάσο αλλά και μόνα τους χωρίς καμία διακόσμηση.  Ταιριάζουν τέλεια με τσάι & καφέ!  Κόψτε τη ζύμη με χριστουγεννιάτικα κουπ πατ και να ένα ωραίο δώρο για μια επίσκεψη σε φιλικό σπίτι!

Υλικά

250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

150 γρ.  ζάχαρη άχνη

1 μεγάλο αυγό

450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ. αλάτι (εγώ βάζω λίγο λιγότερο)

1/2 κ.γ. κανέλλα

Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσει.  Προσθέτετε το αυγό και την κανέλλα και χτυπάτε να αναμειχθούν.   Προσθέτετε το αλεύρι και το αλάτι και η ζύμη είναι έτοιμη.  Τη χωρίζετε σε δυο μέρη.  Το κάθε μέρος το σχηματίζετε σε δίσκο, το τυλίγετε σε μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160°C.  Βάζετε τη ζύμη ανάμεσα σε δυο φύλλα αντικολλητικό χαρτί πάνω στον πάγκο εργασίας και ανοίγετε σε φύλλο με τον πλάστη.  Το πάχος θα πρέπει να είναι περίπου 5 χιλιοστά.  Κόβουμε με κουπ πατ και τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί του φούρνου απλωμένο με αντικολλητικό χαρτί.  Ψήνουμε για 10′ στους 160°C και μετά προσαρμόζουμε το ψήσιμο ανάλογα με το μέγεθος των μπισκότων μας.

Μικρά μπισκότα: 10′ στους 160°C και μετά 10′-15′ στους 150°C

Μεσαία μπισκότα: 10′ στους 160°C και μετά 20′-25′ στους 140°C

Μεγάλα μπισκότα: 10′ στους 160°C και μετά 30′-40′ στους 130°C

Θα πρέπει να έχουν ροδίσει αρκετά όταν είναι έτοιμα.  Αφού κρυώσουν διατηρούνται για βδομάδες σε αεροστεγές δοχείο.

Καλή επιτυχία!

Έφη

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply