GALLERY, ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ

ΦΡΑΟΥΛΙΤΣΕΣ ΜΕ… 20′ ICING

3 Ιουλίου 2016

Έχουμε φύγει από την εποχή της φράουλας και είμαστε στη φάση κεράσια, καρπούζια και πεπόνια αλλά… δώστε μια ευκαιρία στις μπισκοτοφραουλίτσες μου!  Κρύβουν ένα μυστικό.  Η βάση τους είναι μπισκότο με κακάο αλλά το γλάσο τους είναι το γλάσο των 20 δευτερολέπτων για το οποίο δεν σας έχω ξαναμιλήσει!

Για να γίνω πιο σαφής, η συνταγή του γλάσου είναι η κλασσική συνταγή που χρησιμοποιώ πάντα αλλά έχει διαφορετική πυκνότητα.  Το γλάσο των 20′ είναι πιο αραιό από το “σφιχτό γλάσο (piping consistency)“ που χρησιμοποιούμε για περιγράμματα και πιο σφιχτό από το “αραιό γλάσο (flooding consistency)“ που χρησιμοποιούμε για να γεμίσουμε μεγάλες επιφάνειες.  Σας μπέρδεψα??  Μάλλον ναι!!  Με λίγα λόγια, η πυκνότητά του είναι τέτοια ώστε αν το βάλουμε σε ένα μπολ και το “χωρίσουμε” στα δυο με μια σπάτουλα, θα κάνει 20 δευτερόλεπτα να επανέλθει στην αρχική του θέση.

Η πυκνότητα αυτή είναι ιδανική για να δώσουμε όγκο στο σχέδιό μας, όπως θέλησα να κάνω με τις φραουλίτσες μου.  Οπότε το ροζ & μπορντώ χρώμα που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι φτιαγμένο με την συγκεκριμένη πυκνότητα.  Ένα σημαντικό ατού αυτής της πυκνότητας είναι ότι δεν χρειάζεται να βάλετε περίγραμμα στο μπισκότο γιατί το 20′ icing κρατάει το σχήμα που θα του δώσετε με το κορνέ και την οδοντογλυφίδα και δεν “κυλάει” όπως το αραιό γλάσο.

Για να το πετύχετε θα πρέπει να ξεκινήσετε φτιάχνοντας το βασικό γλάσο και αφού βάλετε την ποσότητα που θέλετε μέσα σε ένα μπολ, ξεκινήστε να αραιώνετε σιγά σιγά με λίγο ζεστό νεράκι και ανακατεύοντας με τη σπάτουλα.  Κάντε το παραπάνω τεστ που σας προτείνω μετρώντας τα δευτερόλεπτα μέχρι να ξαναγυρίσει το γλάσο στην αρχική του θέση.  Αν σας αραιώσει πολύ, ρίξτε μέσα στο μπολ λίγο ακόμα από το βασικό γλάσο ώστε να ξανασφίξει.  Με λίγη επιμονή και υπομονή θα φτάσετε στην επιθυμητή σύσταση!

Σε επόμενη ανάρτηση θα σας δείξω με βίντεο ένα μπισκότο στο οποίο χρησιμοποιώ και τις τέσσερεις πυκνότητες του γλάσου!!

Ως τότε ελπίζω να κάνω μερικές δροσερές βουτιές σε κρυστάλλινα νερά & το ίδιο εύχομαι και σε σας!

Φιλιά, Έφη

 

You Might Also Like