ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ

300.000.000 ΧΛΜ ΜΑΚΡΙΑ…

16 Μαΐου 2015

Τα βιβλία που διαβάζω συνήθως δεν είναι επιστημονικά, δεν είναι καν επιστημονικής φαντασίας, ούτε είναι γραμμένα από συγγραφείς που έχουν ως χόμπι τη Σχετικιστική Φυσική, τη μηχανική των δορυφορικών τροχιών και την ιστορία των επανδρωμένων διαστημικών αποστολών!

Έκανα όμως μια εξαίρεση για τον “Άνθρωπο στον Άρη” για ένα σημαντικό λόγο… θα γίνει σύντομα ταινία με πρωταγωνιστή τον Ματ Ντέιμον!  Δεν ξέρω πως το βλέπετε εσείς, αλλά για μένα αυτός είναι λόγος να διαβάσω ένα βιβλίο!  Δυο πράγματα μου έκαναν εντύπωση: το απίστευτο χιούμορ του πρωταγωνιστή του βιβλίου, δηλαδή του αστροναύτη Μάρκ Γουάιτνι που εγκαταλείφθηκε από λάθος, μόνος και τραυματισμένος, στον πλανήτη Άρη και δεύτερον, η φοβερή έρευνα που θα πρέπει να έκανε ο συγγραφέας, Άντυ Γουάιρ, καθώς περιγράφει με αληθοφανή και λεπτομερή τρόπο τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Μαρκ ώστε να επιβιώσει.  Επιστημονική γνώση σε συνδυασμό με ευρηματικότητά & χιούμορ είναι τα ατού του αστροναύτη που θα παλέψει για την επιβίωση σε ένα τόσο αφιλόξενο περιβάλλον.  Υπήρχαν στιγμές που η επιστημονική ανάλυση ήταν υπερβολικά λεπτομερής για τα δικά μου γούστα, όμως ο αυτοσαρκασμός του ήρωα εξισορροπούσε την αφήγηση!  Γέλασα αρκετές φορές!

Με την ευκαιρία, έφτιαξα και μερικά μπισκοτάκια που πιστεύω θα αρέσουν στους φίλους των γλυκών, του διαστήματος & της περιπέτειας!

Εν αναμονή της ταινίας λοιπόν!

Φιλιά, Έφη

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply