ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ

BEACH COOKIES

23 Ιουλίου 2017

Επιτέλους! Κατάφερα να φτιάξω αυτό το post που σχεδίαζα τόσο καιρό!

Βρίσκομαι στη Σάμο και έχουν ξεκινήσει οι φετινές μας διακοπές.  Φυσικά διακοπές σημαίνουν θάλασσα και γι” αυτό ήθελα να φτιάξω μπισκότα που να αντιπροσωπεύουν το πλατσούρισμα στα καθαρά νερά του Αιγαίου, τα “μπανιερά” που κουβαλάμε μαζί μας, τα παιχνίδια στην άμμο και τον καυτό ήλιο πάνω από τα κεφάλια μας!

Για τα μπισκότα αυτά χρησιμοποίησα αρκετά διαφορετικά χρώματα στο γλάσο οπότε, για να μην ταλαιπωρηθώ πολύ με τις πυκνότητες, αποφάσισα να φτιάξω μόνο μία.  Ό,τι βλέπετε λοιπόν φτιάχτηκε με πυκνότητα γλάσου των 20″.  Είναι μια πυκνότητα ούτε πολύ αραιή, ούτε πολύ πυκνή που επιτρέπει τη δημιουργία απλών σχεδίων και δίνει όγκο στο γλάσο.  Αφού αραίωσα το γλάσο στην πυκνότητα αυτή, το χρωμάτισα στα εξής χρώματα: γαλάζιο, πορτοκαλί, καφέ, φούξια και λευκό.  Μόνο το κίτρινο χρώμα το έφτιαξα στην πυκνότητα για περίγραμμα (piping consistency) ώστε να μπορώ να κάνω τα γράμματα Summer και άλλες μικρές λεπτομέρειες.

Ξεκίνησα απλώνοντας σε μερικά μπισκότα το γαλάζιο γλάσο σχηματίζοντας το νερό και έβαλα λίγο λευκό στις άκρες σαν “εφέ’!

Σε κάποια άλλα άπλωσα το καφέ που θυμίζει βρεγμένη άμμο.

Αφού στέγνωσαν ένα ολόκληρο βράδυ, σχημάτισα τα σχέδια.  Παγωτό ξυλάκι με το καφέ και το πορτοκαλί, παγωτό χωνάκι με καφέ, φούξια, κίτρινο και λευκό.  Μαγιό γυναικείο και ανδρικό, ένα φούξια στρώμα θαλάσσης, μια φουσκωτή σαμπρέλα, ένα πύργο στην άμμο…  Για να μην αναμειχθούν τα χρώματα μεταξύ τους (π.χ. στις μπάλες παγωτού στο χωνάκι ή στους πύργους στην άμμο) αφήνετε να περάσει μισή ώρα από το άπλωμα το ενός χρώματος με το άλλο.  Επίσης, στο στρώμα θαλάσσης δημιουργείτε πρώτα τα μισά φουσκώματα του στρώματος, αφήνετε να περάσει καμιά ώρα και ύστερα απλώνετα τα ενδιάμεσα.  Έτσι δημιουργείται η εικόνα φουσκωτού που βλέπετε.  Το ίδιο ισχύει και για τους πύργους στην άμμο.  Στις στρογγυλές σαμπρέλες έβαλα τα πουά σχέδια αμέσως, δηλαδή ενώ το πορτοκαλί χρώμα της σαμπρέλας ήταν ακόμα νωπό με την τεχνική wet on wet.

Όταν στέγνωσαν κι αυτά έβαλα μικρές λεπτομέρειες με μαύρο βρώσιμο μαρκαδόρο: το χερούλι στο κουβαδάκι και τις γραμμούλες στο παγωτό χωνάκι.

Για τον ήλιο, αρχικά σχημάτισα ένα κύκλο αφήνοντας ένα περιθώριο γύρω γύρω για να χωράνε οι ακτίνες του.  Ύστερα, έβαλα γύρω γύρω κυκλάκια γλάσου τα οποία ΄τράβηξα΄προς τα έξω με τη μύτη του ειδικού μου εργαλείου.  Αφού στέγνωσε καλά αυτή η πρώτη στρώση (δηλαδή ύστερα από πολλές ώρες) έφτιαξα με το καφέ γλάσο τα γυαλιά ηλίου και με το κίτρινο στόμα και ματάκια.

Κάποιες φωτογραφίες είναι λίγο θολές αλλά ελπίζω πως το νόημα βγαίνει!!  Όπως πάντα είμαι στη διάθεσή σας για ερωτήσεις-διευκρινήσεις!

Θέλω να ευχηθώ σε όλους καλή ξεκούραση, καλές διακοπές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, χαλαρά και όμορφα!!

Τα ξαναλέμε σύντομα…

Φιλιά, Έφη

 

 

 

You Might Also Like