ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ

GUEST POST: ΚΛΟΟΥΝ ΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΝΤΥ

22 Φεβρουαρίου 2016

Τη Μάντυ τη γνωρίζω χρόνια πολλά!  Οι άντρες μας είναι συγγενείς και παιδικοί φίλοι και κάνουμε όλοι μαζί εξαιρετική παρέα.  Είναι ένα χαμογελαστό κορίτσι, με θετική διάθεση και χιούμορ και χαίρομαι όταν βρισκόμαστε μαζί στις καλοκαιρινές μας διακοπές στη Μυτιλήνη!  Ειδικά πέρυσι το καλοκαίρι περάσαμε τέλεια πλατσουρίζοντας, συζητώντας, γελώντας και τρώγοντας τέλειο φαγητό στο αγαπημένο μας νησί!

Η Μάντυ, πέρα από τις εξαιρετικές σπουδές της, τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη ζαχαροτεχνία (και όχι μόνο) και τα χέρια της φτιάχνουν καταπληκτικά πράγματα!  Θέλω να την ευχαριστήσω γιατί όταν ξεκίνησα κι εγώ να ασχολούμαι με τη διακόσμηση μπισκότων με έφερε σε επαφή με πολλούς Έλληνες ζαχαροτέχνες και μοιράστηκε μαζί μου πληροφορίες για εργαλεία, υλικά, σχετικά sites κλπ.  Μπορείτε να δείτε δουλειές της στο “Mandy’s Λιχουδιές“ στο Facebook.

Πριν λίγο καιρό της ζήτησα να παρουσιάσει για το “Say it with a cookie” μπισκότα με ζαχαρόπαστα, κάτι στο οποίο εγώ έχω μαύρα μεσάνυχτα!  Την ευχαριστώ που δέχθηκε και έφτιαξε αυτούς τους υπέροχους κλόουν!!   Τα cookies και οι φωτογραφίες που βλέπετε είναι δική της δουλειά!  Ακολουθούν οι οδηγίες της…


Οι απόκριες φτάνουν και τα παιδικά πάρτυ ήδη έχουν αρχίσει να οργανώνονται από τις μαμάδες. Παρακάτω σας δείχνουμε αναλυτικά πως θα διακοσμήσετε μπισκοτάκια σε σχήμα κλόουν που θα λατρέψουν οι μικροί μας φίλοι.

Θα χρειαστείτε:

  • Ένα πλάστη
  • Ένα μαχαιράκι χωρίς δόντια
  • Ένα ποτηράκι με λίγο νερό και ένα πινελάκι
  • Ένα κουπατ μεταλλικό σε σχήμα χωνάκι παγωτό
  • Ένα κουπατ μικρό λουλούδι με έλασμα
  • Ένα κουπατ μεγάλο λουλούδι με έλασμα
  • Ζαχαρόπαστα σε διάφορα χρώματα
  • Μπισκότα βανίλια ή κακάο σε σχήμα χωνάκι παγωτό

Πρώτες ύλες και υλικά συνήθως προμηθεύομαι από το The Cake House.

 

Εκτέλεση:

Ανοίγουμε με τον πλάστη την εκρού ζαχαρόπαστα.

Κόβουμε με το μεταλλικό κουπατ το κεφάλι του κλόουν.

Με το πινελάκι βάζουμε λίγο νερό στο πίσω μέρος της εκρού ζαχαρόπαστας και την κολλάμε στο πάνω μέρος του μπισκότου.

Ανοίγουμε με τον πλάστη την γαλάζια ζαχαρόπαστα και την κόβουμε με το κάτω μέρος του κουπατ.

Βάζουμε νεράκι και το κολλάμε κάτω από την εκρού.

Ανοίγουμε την κίτρινη ζαχαρόπαστα.

Με το μεγάλο λουλουδάκι κόβουμε δύο κομμάτια και τα τοποθετούμε δεξιά και αριστερά για να κάνουμε τα μαλλιά του κλόουν.

Έπειτα παίρνουμε λίγη μαύρη ζαχαρόπαστα κάνουμε 2 μπίλιες για ματιά και κόκκινη για να κάνουμε το στόμα.  Με κόκκινη μπαλίτσα φτιάχνουμε και την μύτη.

Με το μαχαίρι μας χαράζουμε ελαφρώς το καπέλο και δημιουργούμε καρό σχέδιο.

Φτιάχνουμε ένα μικρό λουλουδάκι για την κορφή του καπέλου.

Και έτοιμα τα μπισκοτάκια μας!

 

ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ!

Μάντυ

 

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply