ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ

LEGO PARTY

16 Οκτωβρίου 2016

Kάθε χρόνο, με το που μπαίνει ο Σεπτέμβρης , αρχίζω να καταστρώνω σχέδια για τα γενέθλια του γιου μου, του Γιώργου, που είναι στις 28 του μήνα.  Ο ριγμένος της υπόθεσης είναι ο άντρας μου ο οποίος έχει γενέθλια ακριβώς την επόμενη μέρα, στις 29, αλλά ομολογώ ότι τα δικά του περνάνε σχεδόν πάντα στο ντούκου και η προσοχή μου στρέφεται αποκλειστικά στον πιτσιρίκο της παρέας!  Sorry Χάρη!

Από τα πρώτα γενέθλια του μικρού μέχρι και πέρισυ, διοργανώναμε στο σπίτι μας ένα μεγάλο πάρτυ με όλους μας τους κουμπάρους, τους φίλους, την οικογένεια και ίσως ένα-δυο παιδάκια φίλους του Γιώργου.  Ευκαιρία για τα μικρά να ξεσαλώσουν και τα μεγάλα (εμάς) να φάμε, να πιούμε και να συζητήσουμε!  Φέτος σκέφτηκα να κάνουμε μια μικρή αλλαγή.  Μιας και ο μικρός “μεγάλωσε πια” (έκλεισε τα 9), το φετινό πάρτυ να είναι εστιασμένο μόνο σ” εκείνον και τους φίλους του.  Καλεσμένοι μόνο οι κολλητοί απ” το σχολείο και λίγες φίλες της μικρής μου, της Ελπίδας,  για να μη μείνει κι εκείνη χωρίς παρέα…

Αρχικά τον ρώτησα τι θέμα θέλει να έχει το πάρτυ και δεν τον ένοιαζε καθόλου αρκεί να είχε τους φίλους του και μια ωραία τούρτα!  Αυτό μου έδωσε ελευθερία κινήσεων.  Αγαπημένες του δραστηριότητες είναι το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο, οι τάπες (αν είστε μαμά αγοριών στο δημοτικό θα γνωρίζετε αυτό το παιχνίδι) και φυσικά τα Lego!  Τα αγαπάει και ασχολείται ώρες μαζί τους κατασκευάζοντας και παίζοντας.  Επίσης έχουμε άπειρα από δαύτα… μια μεγάλη συλλογή με τα απλά τουβλάκια αλλά και κουτιά ολόκληρα με εξαρτήματα τρένων, πλοίων, διαστημοπλοίων, αεροπλάνων και όλων των ειδών οχημάτων.  Ρόδες, πόρτες, τιμόνια, φιγούρες… και πάει λέγοντας.  Οπότε μου φάνηκε τελείως φυσικό να διοργανώσουμε ένα Lego πάρτυ!

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο, ανακάλυψα φανταστικά πράγματα & πολύ ωραίες ιδέες.  Ήθελα οπωσδήποτε να έχουμε οργανώσει από πριν κάποιες δραστηριότητες ώστε το παιχνίδι και η διασκέδαση των παιδιών να είναι κάπως ελεγχόμενα ώστε ναι μεν να διασκεδάσουν αλλά να μην γκρεμίσουν το σπίτι!  Αρχικά ξεκινήσαμε με τις προσκλήσεις που ήταν αυτής εδώ της λογικής και τις οποίες μοίρασε ο μικρός μια βδομάδα πριν στα παιδιά. Ύστερα έκανα μια λίστα με διάφορα παιχνίδια που θα μπορούσαν να παίξουν τα παιδιά και καταλήξαμε στα:

  • Lego bingo
  • Μάντεψε πόσα είναι  (βάλαμε σε γυάλινο διαφανές δοχείο ένα συγκεκριμένο αριθμό από τουβλάκια και ζητήσαμε από το κάθε παιδί να μαντέψει πόσα είναι.  Ο παίκτης που έπεσε πιο κοντά στον πραγματικό αριθμό, κέρδισε μια Lego φιγούρα).
  • Ο πιο ψηλός πύργος (χωρίσαμε τα παιδιά σε δυο ομάδες και τους ζητήσαμε να φτιάξουν τον πιο ψηλό πύργο με τουβλάκια -που να στέκεται- εντός 2 λεπτών)
  • Αγώνας ταχύτητας με κουταλάκια (χωρίσαμε τα παιδιά σε δυο ομάδες & τους δώσαμε από ένα πλαστικό κουτάλι.  Έπρεπε, ένας-ένας, να βάλουν το κουτάλι στο στόμα, να τοποθετήσουν όσο πιο πολλά τουβλάκια μπορούσαν πάνω του, να διανύσουν μια διαδρομή και να τα ρίξουν σε ένα μπολ.  Η κάθε ομάδα είχε 2 λεπτά στη διάθεσή της.  Κέρδισε η ομάδα που έβαλε τα πιο πολλά τουβλάκια μέσα στο μπολ)
  • Φτιάξε το ίδιο (ο Γιώργος έφτιαξε από την προηγούμενη μέρα τη λέξη LEGO με τουβλάκια.  Βάλαμε το έτοιμο σχέδιο στη μέση του τραπεζιού και ζητήσαμε από τις δυο ομάδες να φτιάξουν ακριβώς το ίδιο σχέδιο, όσο πιο γρήγορα μπορούσαν.  Κέρδισε η πιο γρήγορη ομάδα.)
  • Φτιάξε ένα αυτοκίνητο & κέρδισε τον αγώνα (το κάθε παιδί φτιάχνει ένα αμαξάκι με ότι τουβλάκια επιλέξει και μετά τα τσουλάμε σε μια κατηφόρα.  Κερδίζει αυτό που πάει πιο μακριά)
  • Δημιούργησε και κέρδισε (το κάθε παιδί βάζει τη φαντασία του να δουλέψει και φτιάχνει κάτι όμορφο ή πρωτότυπο ή αστείο με τα τουβλάκια που θέλει.  Τελικά όλοι κερδίζουν γιατί η κάθε δημιουργία έχει κάτι ιδιαίτερο και μοναδικό!)

Για την κάθε δραστηριότητα τα δωράκια των νικητών ήταν αυτοκολλητάκια, σοκολατάκια ή μπισκότα.

Στο ενδιάμεσο των δραστηριοτήτων έφτασαν και οι πίτσες και διακόψαμε το παιχνίδι για να πάρουμε δυνάμεις!  Τα παιδιά τις τίμησαν δεόντως!

Για τα δωράκια αποχαιρετισμού των παιδιών αγόρασα μικρές σακουλίτσες από τα Jumbo στις οποίες κόλλησα αυτά τα “Thank you” tags.  Περιείχαν μια φιγούρα-έκπληξη Lego, ένα σακουλάκι με μπισκότα που έφτιαξα με γλάσο που μοιάζουν με τουβλάκια, δυο-τρία σοκολατάκια & αυτοκόλλητα.  Κάθε παιδάκι φεύγοντας έπαιρνε μια σακουλίτσα και ένα δίπλωμα Lego Master Builder για να επιβραβεύσουμε την προσπάθειά του στο χτίσιμο!!

Η τούρτα ήταν παραγγελία από ζαχαροπλαστείο καθώς δεν είχα χρόνο να αφιερώσω και σε αυτό…  Πάντως έφτιαξα κι ένα μικρό μπουφέ για όσους γονείς ή συνοδούς ήθελαν να μείνουν στο σπίτι την ώρα του πάρτυ.  Πέρα από καφέ, χυμούς, αναψυκτικά, είχα ετοιμάσει αλμυρά σου με γέμιση ζαμπόν, σπιτικά τυροπιτάκια, τοστάκια, κόκκινα & κίτρινα μπισκότα με γλάσο σαν Lego τουβλάκι & ένα πολυαγαπημένο κέικ μήλο-καρότο με βουτυρόκρεμα (συνταγή της Αλ. Μιμίκου) στολισμένο με τουβλάκια φτιαγμένα από ζαχαρόπαστα!  Ευχαριστώ Λένκα για το καλούπι που μου δάνεισες και τα έφτιαξα με μεγάλη ευκολία!

Θέλω να πιστεύω ότι οι καλεσμένοι μας πέρασαν καλά, διασκέδασαν και ότι τους έμειναν ευχάριστες αναμνήσεις από αυτό το ιδιαίτερο πάρτυ!  Πάντως ο γιος μου ξεσάλωσε!

Στο επόμενο post φθινοπωρινά μπισκοτάκια με θέμα Woodland!

Φιλιά, Έφη

 

 

You Might Also Like