ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ

Minions party!

12 Ιουνίου 2015

Τα minions είναι μικρά, κίτρινα, χαρωπά πλασματάκια που διαθέτουν πολύ χιούμορ αλλά και μεγάλη αφοσίωση στο αφεντικό τους, τον Γκρου!  Λατρεύουν τις μπανάνες και τις πλάκες και διασκεδάζουν μικρούς και μεγάλους στις ταινίες Despicable Me.

Ας δούμε τη δική μου εκδοχή πάνω σε μπισκότο βανίλια!

Θα χρειαστείτε:

μεγάλα στρογγυλά μπισκότα βανίλιας

λευκό αραιό royal icing

κίτρινο αραιό royal icing

μπλε σκούρο αραιό royal icing

γκρι σφιχτό royal icing

μαύρο σφιχτό royal icing

Την πρώτη μέρα ψήνω τα μπισκότα και ετοιμάζω τα μάτια των minions.  Σε λαδόκολλα σχηματίζω με το λευκό γλάσο στρογγυλές βούλες υπολογίζοντας περίπου το μέγεθός τους να χωράει στο κεφάλι των minions.  Αμέσως, όταν δηλαδή είναι ακόμα υγρές, βάζω στο κέντρο τους μια μικρή μπιλίτσα (με το μαύρο χρώμα – μύτη Νο1,5) ώστε να σχηματιστεί η κόρη του ματιού.  Τα αφήνω να στεγνώσουν όλο το βράδυ.

Την επομένη, ξεκινάω με τα μεγάλα στρογγυλά μπισκότα βανίλιας ψημένα από την προηγούμενη μέρα.  Απλώνω (με μύτη κορνέ Νο2) το λευκό αραιό royal icing κυκλικά και γεμίζω προς τα μέσα την επιφάνεια του μπισκότου.  Αφήνω ένα περιθώριο γύρω γύρω.  Δεν είμαι φειδωλή στο γλάσο, βάζω αρκετό!  Ύστερα με μια οδοντογλυφίδα και κυκλικές κινήσεις σπρώχνω το γλάσο να φτάσει κοντά στις άκρες του μπισκότου.  Επίσης το στρώνω με τον ίδιο τρόπο σε όλη του την επιφάνεια.  Πιάνω το μπισκότο από τα πλάγια και το κουνάω λίγο πέρα δώθε να απλωθεί καλά και ομοιόμορφα το γλάσο.  Αφήνω να στεγνώσει πλήρως αρκετές ώρες.  Αν το φτιάξω το βράδυ, το αφήνω μέχρι το επόμενο πρωί.

Επόμενο στάδιο είναι να απλώσω το κίτρινο αραιό royal icing πάνω στο στεγνό λευκό σχηματίζοντας το σώμα του minion.  Ντροπή σας αν βλέποντας το σχήμα του το μυαλό σας πάει σε κάτι άλλο, πιο πονηρό!!  Ντροπή και πάλι!!  Στρώνω το κίτρινο με την οδοντογλυφίδα κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις ώστε να είναι ομοιόμορφο και να έχει το σωστό σχήμα.  Το αφήνω ξανά αρκετές ώρες να στεγνώσει.

Το τρίτο και τελευταίο στάδιο αφορά το “ντύσιμο” και το στολισμό του μπισκότου!  Με αραιό μπλε royal icing (μύτη κορνέ Νο2) σχηματίζω τη φόρμα (χωρίς να αποχωρίζομαι την οδοντογλυφίδα μου που με βοηθάω να στρώνω και να δίνω σχήμα στη φόρμα) και απευθείας πάνω στο υγρό μπλε γλάσο βάζω τα δυο μικρά μαύρα κουμπιά.  Για τα κουμπιά χρησιμοποιώ το σφιχτό μαύρο royal icing και μύτη κορνέ Νο1,5.

Στη θέση που θα βάλω τα μάτια (ή το μάτι!) βάζω μια μικρή ποσότητα μαύρου γλάσου.  Ακουμπάω τα έτοιμα μάτια και πιέζω απαλά να κολλήσουν.  Αμέσως με γκρι σφιχτό γλάσο και μύτη Νο2 σχηματίζω τα γυαλιά του minion.  Τέλος σχηματίζω το στόμα, τα μαλλιά και τα πλαινά των γυαλιών με το μαύρο σφιχτό γλάσο.

Αφήστε τα να στεγνώσουν πλήρως και είναι έτοιμα να ενθουσιάσουν τους μικρούς (αλλά και τους μεγάλους) καλεσμένους σας!

Υπάρχουν πολλές εκδοχές των minions στο διαδίκτυο, μια από τις αγαπημένες μου είναι από την Amber και εδώ θα βρείτε το σχετικό βιντεάκι της!

Φιλιά, Έφη

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply