ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ, ΓΛΥΚΑ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ

STAR WARS ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

2 Ιανουαρίου 2017

Καλή χρονιά σε όλους με υγεία!  Ας είναι το 2017 απείρως καλύτερο από το 2016!

Όπως πιθανόν έχετε καταλάβει είμαι fan των ταινιών Star Wars και ψάχνοντας φέτος ιδέες για το στολισμό της βασιλόπιτας, μου ήρθε η ιδέα του Master Yoda να μας εύχεται καλή χρονιά!  Αν η Δύναμη των Jedi ήταν αληθινή, θα θέλαμε σίγουρα να μας δίνει διαύγεια και συγκέντρωση να σηκώσουμε σαν πούπουλο τα βάρη του 2017 και να αντιμετωπίσουμε με αποφασιστικότητα και επιτυχία τους Darth Vaders της ζωής μας…

Ο αγαπημένος Yoda είναι φτιαγμένος από ζαχαρόπαστα μοντελισμού δηλαδή ζαχαρόπαστα που είναι λίγο πιο σταθερή για να μπορείς να δημιουργήσεις με αυτή λουλούδια ή φιγούρες που στέκονται πάνω σε τούρτες ή κεκάκια.  Φυσικά, δεν είμαι ειδικός στο να φτιάχνω φιγούρες, είναι ίσως η τρίτη φιγούρα που έχω φτιάξει ever.  Ακολούθησα αυτό το επεξηγηματικό βίντεο για να φτιάξω το κεφάλι και για το σώμα έβαλα λίγο τη φαντασία μου.  Να φανταστείτε μου έλειπε ένα βασικό συστατικό για την όλη διαδικασία, η ειδική βρώσιμη κόλλα που χρειάζεται να για κολλήσεις τα κομμάτια της ζαχαρόπαστας.  Αντί για αυτή χρησιμοποίησα απλό νεράκι για να κολλήσω τα ποδαράκια και τα χεράκια.  Επίσης λίγο σφιχτό γλάσο για να κολλήσω τους ώμους, αλλά αυτοί σταθεροποιήθηκαν καλύτερα όταν έβαλα το κεφάλι που τους πίεσε στη θέση τους!  Το μόνο που με δυσκόλεψε ήταν τα αυτιά, οπότε εκεί κατέληξα να βάλω δυο μικρά κομματάκια οδοντογλυφίδα για σταθεροποίηση κι όλα μια χαρά!

Η ίδια η βασιλόπιτα είναι ένα είδος κέικ με καρύδια & ξύσμα πορτοκαλιού που μπορεί κάλλιστα να συνοδέψει τον καφέ ή το τσάι σας και μια οποιαδήποτε άλλη μέρα του χρόνου.  Την έφαγαν και τα παιδιά μου που δεν βάζουν στο στόμα τους γλυκό που δεν έχει μέσα σοκολάτα!!

Με αφορμή τη βασιλόπιτα χρησιμοποίησα κι επίσημα την Κουζινομηχανή Chef Sense της Kenwood, η οποία μου έχει σταλεί στο πλαίσιο του διαγωνισμού Food Blog Awards 2016 του περιοδικού Vima Gourmet!  Όπως θα περίμενε κανείς, η κουζινομηχανή αυτή είναι ένα πολύ στιβαρό μηχάνημα που σου δίνει την αίσθηση ότι μπορείς να βασιστείς πάνω του για όλες τις δύσκολες δουλειές της κουζίνας!  Προς το παρόν, και ανακαλύπτοντας σιγά σιγά και προσεκτικά τις δυνατότητές της, έχω χρησιμοποιήσει τους δυο βασικούς αναδευτήρες για κρέμες/μαρέγκες & για μείγματα κέικ και επιβεβαίωσα αυτή την αίσθηση δύναμης και στιβαρότητας της μηχανής και των εξαρτημάτων.  Ανυπομονώ να ανακαλύψω και τα υπόλοιπα!

Να θυμίσω ότι ο υποψήφιος με τις περισσότερες ψήφους του κοινού στην κατηγορία Best Baking στην οποία διαγωνίζομαι, θα κερδίσει μια τέτοια κουζινομηχανή από την Kenwood, οπότε αν θέλετε να στηρίξετε την υποψηφιότητά μου πατήστε εδώ και επιλέξτε SAY IT WITH A COOKIE!

Βασιλόπιτα με καρύδια & ξύσμα πορτοκαλιού

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ. λιωμένη μαργαρίνη
  • 4 αυγά
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια σκόνη
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν
  • 150 γρ. τριμμένα καρύδια
  • άχνη για το σερβίρισμα

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να γίνει αφράτο.  Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τα τριμμένα καρύδια, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια.  Ρίχνουμε εναλλάξ τη λιωμένη μαργαρίνη με το μείγμα αλευριού στο μείγμα με τα αυγά και ομογενοποιούμε χτυπώντας απαλά στο μίξερ.  Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι 24εκ. με αποσπώμενα μέρη (έτσι θα βγάλουμε πιο εύκολα το κέικ από τη φόρμα) και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175οC για 50-60 λεπτά.  Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Χαρούμενο & δημιουργικό το 2017!

Φιλιά, Έφη

 

 

You Might Also Like